Чорногорський Котор в оточенні гір та Адріатичного моря!

Котор в оточенні гір

Котор в оточенні гір та Адріатичного моря відкриває красиві середньовічні вулички, величезна кількість церков, фортечну стіну, другу в світі за величиною після Великої китайської, яка оточує місто і навколишні гори, на диво гарний Боко Которської затоки і багато іншого.

У місті знаходиться Морський музей, Інститут біології моря, морський факультет Університету Чорногорії. Морський музей Чорногорії знаходиться в особняку Гргуріна і буде дуже цікавий до відвідування.
Основна туристична пам'ятка Котора - старе місто, яке розташоване на березі Боко-Которської затоки і є світовою культурною спадщиною і знаходиться під захистом ЮНЕСКО.

За фортечною стіною стародавнього міста збереглися палаци багатих сімей, церкви, вежі і фонтани. Тут кожна будівля, кожна вулиця, кожен камінь таять в собі унікальну історію міста.

Крім дивовижною чорногорської кухні, морських і гірських пейзажів у Котора є свої особливості:
У Старому місті Котора немає жодного будинку з прямими кутами, тому що жителі міста вірили, що в прямих кутах живе нечиста сила.

Велика кількість кішок зміцнювало мешканців Котора на думці, що їх місто - магічне місце.
Котор - один з рідкісних міст Адріатики, що зберегли свій середньовічний вигляд.
Которських площі мають химерні назви - площа Зброї (Trg od Oružja), площа Муки (Trg od Brašna) і т.д.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Чорногорія #Котор #Адріатичнеморе #відпочиноквЧерногорії #туривЧерногорію #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv