Понте Веккьо - середньовічний міст магазинів!

Понте Веккьо

А ви знали, що у Флоренції є середньовічний міст магазинів? Це Понте Веккьо - одна з найцікавіших пам'яток Флоренції, яка представляє собою старовинний міст, буквально усіяний магазинами. Мости багато століть назад служили в якості переправи, а ще часто на них коштували каплиці або магазини, зміцнювалися вежами і валами.

Головна особливість кам'яного моста Понте Веккьо або як його ще називають «Старий міст» - безліч магазинчиків, що збереглися з доби середньовіччя. Особливий флорентійський міст розташований в Італії і з'єднує береги річки Арно, що протікає прямо по центру міста Флоренція.

Будова складається з 3 сегментних арок, створених в 1938 році за указом Муссоліні:

  • арка в центрі має 30 метрів в довжину
  • дві бічні по 27 метрів
  • висота арки становить від 3,5 до 4,4 метра
  • довжина моста понад 100 метрів
  • ширина до 20 метрів.

Міст став використовуватися як торгова площа з давніх часів, заповнюючи м'ясниками, торговцями рибою і кожевенники. Але через скупчення сміття і поганих запахів, герцог Фердінандо де Медічі розігнав торговців і змінив їх ювелірами. Сьогодні Понте Веккьо має ювелірними магазинами, художніми майстернями та сувенірними магазинами.

Понте Веккьо - найдавніший міст в місті!

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!
ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Італія #Флоренція #ПонтеВеккьо #відпочиноквІталії #туридоФлоренції #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv