Stone Town - Кам'яне місто в Занзібарі

Stone Town

Серцем Занзібару вважається Кам'яне місто, де можна скуштувати африканський колорит, познайомитися з історією острова і вивчити побут місцевих жителів. Саме тут розташовані старі будівлі острова, колишній ринок рабів і будинок, в якому народився і кілька років жив лідер групи Queen, легендарний Фреді Меркьюрі.

Зовні Кам'яне місто нагадує суцільний африканський ринок - саме ідеальне місце для шопінгу на всьому Занзібарі! Тут ви знайдете і автентичні сувеніри, і яскраві картини від місцевих художників на будь-який смак і гаманець, а також статуетки з дерева та інші африканські дивини.

А ще тут знаходиться великий ринок рибних продуктів і спецій. У Кам'яному місті можна зануритися в життя місцевих жителів і їх традиції з властивими обрядами і укладами. У численних автентичних кафе можна спробувати на смак танзанійський кави і кухню суахілі.

Перш, ніж відправитися в Кам'яне місто, необхідно пам'ятати про релігійні особливості місцевих жителів - на них значний вплив мала арабська культура, так як саме місто багато століть тому був заснований арабськими і перськими торговцями.

Тому, для прогулянки по Кам'яному місту необхідно вибрати консервативну одяг (для жінок бажано прикриває плечі і коліна).