Афьон - термальна столиця Туреччини!

Афьон

Афьон - термальна столиця Туреччини!

Це місто, відоме далеко за межами Туреччини. Провінція Афьон Карахісар, центром якої він є, славиться численними термальними джерелами, цілющими від різних патологій і фізіологічних аномалій. З метою оздоровлення Афьон щорічно відвідують 700 тис. чоловік. Афьон відомий також своїми автентичними кварталами османської епохи. Сприяє популярності міста і його зручне місце розташування в безпосередній близькості від Анкари, Стамбула та Анталії.

Навколо Афьон виходять із земних надр знатні термальні джерела:

  • Хюдай (тур.Hüdai Termal)
  • Оруджоглу (Oruçoğlu Thermal)
  • Газлігел (тур. Gazlıgöl Aydın Termal)
  • Омер (тур.Omer Thermal)
  • Геджек (тур.Gecek Kaplıcasında termal)

Найпопулярніші - термальні комплекси Хюдай і Газлигёль. Хюдай, розташований в 8 км від міста, відомий грязьовими банями. Вода температурою +60 ° C з термального джерела піднімається на поверхню з глибини 500 м. На курорті її змішують з брудом і отримують в'язку суміш з температурою +45 ° C. Її використовують для аплікацій, ефективно усувають ревматизм, невралгію і жіночі хвороби.

Термальний комплекс Газлигёль знаходиться в 21 км від Афьон. Хімічний і мінералогічний склад його джерел практично такий же. Тільки температура води трохи вище, +64 ° C. У Газлигёле спеціалізуються на хворобах шлунково-кишкового тракту, нирок, серцево-судинних захворюваннях.

Символом Афьон вважається 220-метрова гора, що височіє над старовинними кварталами. Щоб піднятися на святу гору потрібно пройти по 700 ступеням крутих сходів. На вершині стоїть стародавня фортеця, від якої згодом збереглася пара зруйнованих веж і фрагменти стін подекуди з новодельних воротами, а за стінами - маленька мечеть і палац.

Головний музей міста, Археологічний, розташований в кілометрі на схід від центру Афьон в кварталі Зафер. Тут представлена ​​колекція історичних артефактів, виявлених під час розкопок в самому місті і в римських поселеннях 3-4 століть на місці сіл Джардал і Ковалик-Хююк, а багаті збори римських, фригийских, візантійських і османських мармурових скульптур знаходиться в саду.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Афьон #Туреччина #термальніджерела #Afyon #Karahisar #Kalesi #Termal #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv