Льодовик Періто-Морено в національному парку Лос-Гласіарес!

Льодовик Періто-Морено

Льодовик Періто-Морено в національному парку Лос-Гласіарес! Періто-Морено в південно-західній частині аргентинської провінції Санта-Крус має площу близько 250 км, а його середня висота дорівнює приблизно 60 метрам. Це один з трьох патагонських льодовиків, і він внесений до списку Всесвітньої спадщини, будучи не тільки приголомшливим феноменом в наукових колах, а й одним з найвідоміших визначних пам'яток Аргентини.

Льодовик харчується талими водами з Анд і постійно зростає. Він являє собою величезну замерзлу річку, довжиною в 19 миль. Під величезним утворенням льоду вона, немов спускається вниз з гірських вершин. Плато накопичило в собі стільки прісноводної води, що є третім за величиною в світі запасів прісноводної воді. Назва льодовика присвоєна в честь аргентинського вченого і політика Періто Морено.

Національний парк Los Glaciares площею близько 600 000 га був утворений в 1937 році, в 1971 році знайшов сучасні кордони, а в 1981 році ЮНЕСКО присвоїв парку Los Glaciares статус «всесвітньої спадщини».

Насолоджуємося світом онлайн!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів 

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv