Невелике містечко Шамоні причаїлося в долині серед Альп!

Шамоні

Невелике містечко Шамоні причаїлося в долині серед Альп!

Комуна Шамоні - курортне місто у Франції недалеко від кордону зі Швейцарією та Італією. Він розташований біля підніжжя гори Монблан. Курорт відомий як один з основних центрів зимового туризму і спорту в Альпах Франції. Шамоні особливо привабливий для гірськолижного відпочинку, завдяки доступності послуг і пристосованості багатьох трас для любителів і початківців лижників.

Знаменитий 20-кілометровий позатрасових спуск з вершини висотою в 3843м. Серед визначних пам'яток комуни найпопулярніші гірські залізничні лінії Mont Blanc Tramway і Montenvers Railway, а також Альпійський музей. Тут регулярно проводяться різні музичні та культурні заходи, дитячі карнавали та інші розваги для будь-якого віку.

Регіон славиться, перш за все, своїми природними пам'ятками, його головним символом є Біла долина. Це долина з найпопулярнішими лижними спусками, дивовижними місцями для звичайних прогулянок, а також створення фотографій з красивими гірськими пейзажами. Тут можна прогулятися по засніжених лісах, а ще покататися на фунікулері і помилуватися навколишніми природними красотами з висоти.

Природною знаменитістю курорту є і льодовик Мер-де-Глас, площа якого становить близько 33 кв. км. За останні роки величезний льодовик був переобладнаний в самий справжній туристичний центр, найбільш незвичайним об'єктом якого вважається рукотворна крижана печера. У ній можна побачити цікаву експозицію, присвячену корінним жителям альпійських районів. Недалеко від цього незвичайного печерного музею знаходиться ще один музей Глаціорум, який має багату колекцію мінералів і проводить різні мультимедійні виставки.

На південному заході Шамоні знаходиться прекрасне Англійське озеро, відоме ще під назвою Сінклер. Озеро було створено за розпорядженням Лорда Сінклера, який в кінці 19 століття придбав тут ділянку землі. На курорті працює і кілька відмінних спортивних комплексів, найвідомішим серед яких вважається O'lympide, що пропонує відвідувачам чудовий аквапарк з гірками і басейнами, кілька видів лазні і сауни, а також безліч інших додаткових послуг.

Щосуботи в центрі Шамоні проходить цікавий традиційний захід - тут відкривається чудовий ринок. Для нього спеціально перекривають кілька вулиць, центр Шамоні стає пішохідною зоною. На прилавках можна придбати найпопулярніші національні делікатеси.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Франція #Шамоні #памяткиШамоні #ФранцузскіАльпи #льодовикМердеГлас #Англійскеозеро #озероСінклер #Глаціорум #Olympide #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv