Адамів Міст між Індією і Шрі-Ланкою!

Адамов Міст

А Ви знали, що Індію і Шрі-Ланку пов'язує Адамов Міст. Це сухопутна зв'язок, що представляє собою ланцюг острівців і мілин. З космосу добре видно, що цей вузький перешийок в давнину реально з'єднував Шрі-Ланку з континентом. Адамов міст можна побачити в протоці палицю, яка відділяє на 100 кілометрів Шрі-Ланку від материкової Індії.

З боку материка Адамов міст починається з острова Памбан. Це витягнутий майже на 30 км ділянку суші. З боку Шрі-Ланки відправною точкою моста вважається острів Маннар. Він також простягнувся приблизно на 30 км.

На підтвердження наводяться записи з місцевих храмів, що розповідають про те, що до 15 століття можна було дістатися з Індії в Шрі-Ланку з суші. Однак в 1480 році, в ході найпотужніших бур і циклонів, сухопутна стежка була знищена. На даний момент Адамов міст налічує 103 мілини.

Море в цьому районі досить дрібне, порядку 1-10 метрів. Наявність мілин істотно ускладнює тут навігацію. Лише незначний протоку Памбан між однойменним островом і Індією може використовуватися для проходу малих суден.

На одній з мілин Адамова моста проходить межа між Індією і Шрі-Ланкою, яка входить в число самих коротких наземних кордонів у світі. До сих пір вчені сперечаються, чи є Адамов міст природним утворенням або це справа рук людини.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Індія #ШріЛанка #Адамів_міст #острівМаннар #відпочинокнаШріЛанці #відпочиноквІндії #туривІндію #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv