Алея баобабів - дивовижне місце на острові Мадагаскар

Алея баобабів

Алея баобабів - дивовижне місце на острові Мадагаскар. Долина знаменита унікальним видом дерев, які зустрічаються тільки на Мадагаскарі. Проспект баобабів розташований в західній частині острова, а саме в регіоні Менабе недалеко від містечка Мурундава.

Баобаб є національним деревом острова, а деяким з них у алеї понад 800 років і ростуть вони до 30 метрів у висоту. Незвичайна форма цього дерева є прямий товстий стовбур і верхівка, схожа на корінь. Життя таких дивовижних священних дерев сягає 1000 років, а за деякими науковими дослідженнями - більше 4000 років. У 1991 році один з баобабів на Мадагаскарі був внесений до Книги рекордів Гіннеса. Діаметр його стовбура був зафіксований на позначці в 54,5 м, а діаметр крони - 38 м.

Крім того, баобаби цвітуть, відбувається це ближче до вечора і вночі, а на ранок суцвіття опадають. У дерева є також їстівні плоди - улюблені ласощі місцевих павіанів. Це кисла м'якоть з чорними насінням, які за смаком нагадують імбир, вони дуже ситні і багаті вітамінами С і В.

Насолоджуємося світом онлайн!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv