Білосніжна дюна Піла у Франції!

дюна Піла

Білосніжна дюна Піла у Франції!

А Ви знали, що у Франції є піщана пустеля? Це відома біла дюна Піла. Мільйони тонн золотистого піску, немов по заклинанню чарівника, перенеслися сюди з Сахари. Маленька пустеля вважається головною визначною пам'яткою південно-західної Франції.

Дюна дю Пілат - це справжня гора піску, на яку непросто піднятися. З вершини найвищої дюни Європи відкривається приголомшлива панорама узбережжя. Її верхня точка лежить на рівні 130 метрів. Але ця величина не постійна, позначаються сильні вітри, періодично коригуючи її в ту чи іншу сторону. Піщана смуга має досить правильну прямокутну форму. З боку океану вона має пологий схил, а ось з протилежного боку досить крутий. Саме тому підйом на піщану гору зі східного боку дуже важкий.

Французька пустеля розташована в районі містечка Ла-Тест-де-Бюш в південно-західній частині країни, прямо на узбережжі Атлантичного океану. Цей регіон відомий як Нова Аквітанія, а район, в якому безпосередньо перебуває дюна, називають Жиронда. Найближче велике місто Бордо в 60 кілометрах на північний схід. Дюна Піла розташовується прямо на вході в затоку Аркашон. В силу свого географічного положення, в даній місцевості переважають західні вітри, які виносять пісок з узбережжя.

У літній період тут встановлюють сходи, піднявшись по яких на вершину пагорба, вам відкривається вражаючий вид - на заході Атлантичний океан, на сході соснові ліси, а коли стоїть ясна погода, то на півдні можна побачити Піренейські гори на кордоні з Іспанією.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Франція #ДюнаПіла #ДюнадюПілат #пустеляФранціі #ЛаТестдеБюш #Атлантичнийокеан #НоваАквітанія #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv