Кольоровий каньйон в Шарм-ель-Шейху!

Кольоровий каньйон

Кольоровий каньйон поблизу міста Нувейба - одне з найбільш незвичайних місць на планеті. Каньйон має довжину близько 700 метрів і різну глибину. Він розташовується в 150 км від курорту Шарм-ель-Шейх і в 25 км від містечка Нувейби. На освіту цього чуда природи пішло близько 5 мільйонів років. Спочатку стався потужний землетрус, який розколов скелю, створивши в ній тріщину глибиною в 5 кілометрів. Протягом мільйонів років тріщина вимивалася дощами, поглиблювалася від сильних вітрів, її лінії ставали все більш плавними.

Скелі складаються з незвичайної породи - кольорового пісковика. Саме завдяки поєднанню різних кольорів в скелястій породі каньйон і отримав таку назву. Незважаючи на спеку, на дні каньйону завжди зберігається прохолода. Прогулюючись по вузькій ущелині, шириною від 30 см до 1 метра, ви зможете більш уважно розглянути його стіни, утворені з кам'янистого грунту з вкрапленням коралів - підтвердження того, що ця частина Синайського півострова колись давно перебувала під водою.

Весь каньйон складається з безлічі лабіринтів, а його загальна протяжність становить близько 5 кілометрів. Маршрут починається нагорі, а потім вузька звивиста стежка поступово спускає вас на дно ущелини, прохід стає все більш вузьким, а на прямовисних скелях спостерігаються химерні візерунки, створені самою природою. На виході з каньйону мандрівників очікують джипи і численні сувенірні лавки.