Фінляндія: унікальний архіпелаг Кваркен в Ботнічній затоці

Архіпелаг Кваркен

Фінляндія: унікальний архіпелаг Кваркен в Ботнічній затоці!

А Ви знали, що в Фінляндії в Ботнічній затоці недалеко від міста Вааса розташований унікальний архіпелаг Кваркен? Він складається з понад 5 тисяч острівців на площі майже в 200 тисяч гектар. Острови архіпелагу з'являються і зникають протягом багатьох століть. За легендою, острови Валсерарна випадково створив Фінн, якого вигнали зі Швеції.

Унікальність кварків в тому, що він в прямому сенсі продовжує зростати: щороку земля тут піднімається з вод затоки приблизно на 1 см. У Баші можна спостерігати рівноважний підйом суші на 8-9 мм в рік. Щорічно територія збільшується на розмір 150 футбольних полів.

У 2006 архіпелаг Кваркен був включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унікальність цього природного об'єкту в тому, що він до сих пір не стабільний - тут повним ходом йде процес терраформирования.
Природну родзинку, архіпелаг Кваркен, доповнює скандинавське архітектурне диво - це найдовший в Фінляндії вантовий міст Replot bridge, що з'єднує материк з двома головними островами архіпелагу. Архіпелаг Кваркен - подорож на іншу планету;)

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Фінляндія #Кваркен #АрхіпелагКваркен #Replotbridge #містФінляндіі #Вааса #Ботнічназатока #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv