Готичний квартал - серце Барселони!

Barri Gotic

Готичний квартал - серце Барселони, її історичний центр і один з найцікавіших районів. Barri Gotic, розташований між площею Каталонії і вулицею Лаетана, отримав свою назву завдяки збереженим середньовічним будівлям, побудованим в XIV-XV століттях. Район з заплутаними вузькими вуличками і старовинною архітектурою є частиною Старого міста і простягається від головного бульвару Ла Рамбла до Віа-Лайетана.

Крім багатовікової історії і красивою архітектури, Готичний квартал відомий традиційними ресторанчиками і закусочними, безліччю барів і кафе з неповторною атмосферою, ремісничими лавками і дизайнерськими бутиками, дбайливо вкритими від стороннього погляду.

Колись римляни заснували тут поселення Барсіно з фортечною стіною, оборонними вежами, храмами і акведуками - тими будівлями, яким належало бути в римському поселенні. Від останнього нашому віку дісталися лише фрагменти, розкидані по всьому Готичному кварталу, вилизані і вичищені.

Район оточує вологою прохолодою, що віють від каменю змикаються над головами будинків, відкриває вид на вигадливі, повиті плющем, балконні решітки та ковані ліхтарі. Гуляйте, проходячи вулицю за вулицею, звіряючись з картою, щоб не пропустити головні визначні пам'ятки готичного кварталу:

  • Кафедральний Собор Святої Евлалій;
  • комплекс будівель Королівського Палацу Барселони;
  • Площа Святого Якова (Plaça Sant Jaume), мерія Барселони, Палац Женералітета;
  • давньоримська міська стіна;
  • Королівська площа (Plaça Reial).

Особливі місця в готичному кварталі:

  • будівлю Колегії Архітекторів на площі Nova, до зовнішнього фасаду якого доклав руку Пікассо;
  • різьблений місток на вулиці del Bisbe, виконаний в готичному стилі в 1926 році. Візитка готичного кварталу;
  • будинок Канонник поруч із зазначеним містком, побудований в XIV столітті. Будівля нещодавно відреставровано;
  • церква Сан Феліпе Нері, побудовану в XVIII столітті. Знаходиться вона на одній з площ Барріо Готика - Sant Felip Neri.

Барріо Готика зуміє вас здивувати!

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Іспанія #Барселона #BarriGotic #ГотичнийКвартал #туривІспанію #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv