Грандіозна мечеть Шейха Зайда на острові Абу Дабі!

мечеть Шейха Зайда

Грандіозна мечеть Шейха Зайда на острові Абу Дабі! Архітектурна перлина мечеть шейха Заїда побудована на острові Абу Дабі, в ОАЕ, що знаходиться в Перській затоці в 25-ти кілометрах від континенту. Мечеть побудована в 2007 році по марокканському проекту в поєднанні з елементами турецького стилю, втілених в дизайні зовнішніх стін. У 2008 році священний комплекс став доступний не тільки для спілкування мусульман з богом, а й для всіх представників інших релігій і віросповідань.

Ця велика пам'ятка практично відразу після відкриття була визнана однією з найкрасивіших мечетей планети: на відміну від інших непомітних і лаконічних храмів столиці, ця споруда нагадує скоріше шикарний палац, що являє собою справжній витвір мистецтва.

 

Назва «мечеть шейха Заїда» комплекс отримав неспроста: ініціатором унікального проекту був перший Президент ОАЕ шейх Заїд бін Султан Аль Нахаян, людина, що зіграла важливу роль в історії своєї країни. Йому вдалося об'єднати шість незалежних князівств (Абу Дабі, Аджман, Дубай, Рас-ель-Хайма, Умм-ель-Кувейн, Фуджера і Арджил) в одну країну, створивши федерацію ОАЕ. Після цього він зміг добитися незалежності від Великобританії, а за допомогою виручених за нафту грошей зробити з країни заможну і процвітаючу державу.

Грандіозний зовнішній вигляд споруди дивно переплітається з внутрішнім неймовірно розкішним простором. Святиня, площею понад 5627 м², є однією з шести найбільших мечетей нашого світу і здатна вмістити понад 40 тис. віруючих. Щоб мечеть шейха Заїда якомога довше зберігала свій початковий архітектурний вигляд, для будівництва храму були закуплені тільки самі високоякісні будівельні матеріали, в першу чергу - македонський мармур, а для обробки як з внутрішньої, так і зовнішньої сторони використовували золото, кераміку, дорогоцінні й напівкоштовні камені, самоцвіти, різнокольорові кристали, кришталь.

Мечеть не просто заворожує, вона трансформує свідомість і припідносить!

Роза Вітрів – Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55

ВИБРАТИ ТУР: https:www.rozavitriv.com

АВІАКВИТКИ: https:www.travelolife.com

#ОАЕ #АбуДабі #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv