Між легендою і природним феноменом - дивовижний Кам

Кам

Між легендою і природним феноменом - дивовижний «Кам'яний ліс». Він знаходиться на відстані 18 км від болгарського міста Варна. Долина «Кам'яний ліс» займає досить велику територію, загальна площа якої становить майже 70 кв. кілометрів. Місцевість являє собою мініатюрну піщану пустелю, суцільно засіяну кам'яними колонами химерної форми, що досягають висоти 12 метрів.

Місцеві жителі називають ці колони «вбитим камінням» і умовно поділяють їх на кілька груп. В першу групу входить чотири ряди колон, які стоять перпендикулярно по відношенню до дороги, друга група складається з шестиметрових кам'яних дерев, а третя з кам'яних конусів. Довжина центральної ланки становить 850 м, а ширина 120. Центральну групу вбитих каменів називають «Дікіліташ». Тільки цей комплекс складається більш ніж з 300 різних за розміром колон.

Існує близько 15 офіційних гіпотез-теорій про походження «Кам'яного лісу» і найпопулярніша теорія говорить, що кам'яний ліс утворився в районі Варни близько 50 мільйонів років тому, коли ця місцевість була частиною морського дна. Геологи називали його Лютеським морем. У цій місцевості геологами були знайдені стародавні скам'янілі мідії і гігантські морські равлики.

«Кам'яний ліс», як мініатюрна пустеля, має специфічну флору і фауну: близько 21 виду птахів, 7 видів ссавців і 240 видів рослин, 8 з яких охороняються законом. Загальна кількість хребетних і безхребетних, яких представляють природну цінність, становить 52 окремих види.

Насолоджуємося світом онлайн!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv