Національний парк Удавалаве в Шрі-Ланці!

Удавалаве

А ви знали, що в південній частині Шрі-Ланки розташований заповідник, заснований в 1972 році? Національний парк Удавалаве був створений для захисту диких тварин, які змушені покинути свої території проживання через будівництво греблі і формування водосховища на річці Валаве на захід від парку.

Парк знаходиться на території провінції Ува на кордоні з провінцією Сабарагамува і приблизно в 170 кілометрах на південний схід від столиці країни міста Коломбо. Він займає площа 30 м 821 Га з рівнинним рельєфом і іноді невеликими гірськими районами. Навколишнє середовище парку включає болота, водосховище, річку Валаве і її притоки, ліси і луки.

Удавалаве - важливе місце проживання слонів і безлічі птахів. Всього в парку зареєстровано 94 види рослин, 21 вид риб, 12 видів земноводних, 33 різновиди рептилій, 184 види птахів і 43 види ссавців. А ще одних тільки метеликів 135 видів.

Більша частина парку лежить в сухій зоні і середньорічна температура близько + 27-37оС. Дощі пом'якшують обстановку і приносять полегшення фауні і флорі зазвичай під час північно-східних мусонів з листопада по січень. Під час дощів джунглі в парку Удавалаве змінюються й насичуються багатою палітрою кольорів.

Сухий сезон триває з травня по жовтень - це ідеальний час для спостереження за слонами, буйволами, плямистими оленями, кабанами і зграями птахів. Національний парк доступний для відвідування цілий рік з 6 ранку до 6 вечора.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!
ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#ШріЛанка #Удавалаве #рікаВалаве #туринаШріЛанку #відпочинокнаШріЛанці #паркУдавалаве #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv