Неймовірне озеро Ретба в Західній Африці!

Ретба

А ви знали, що на площі в 3 квадратних кілометри в Сенегалі на північний схід від півострова Зелений мис знаходиться дивовижне Рожеве озеро? Неймовірне озеро Ретба з 3-метровою глибиною має рожеве забарвлення, яке коливається від рудого до червоного. Інтенсивність кольору змінюється в залежності від часу дня, а саме від кута падіння променів сонця, а також від погоди. Під час посухи рожевий колір найбільш виражений.

Озеро забарвлене в такий колір природним шляхом за рахунок нереальної солоності води. Вода в озері Ретба солона до такої міри, що підходить для життя тільки одного виду мікроорганізмів, які, в свою чергу, і дають такий колір, який варіюється від блідо-рожевого до бурого. Концентрація солі в водоймі навіть сильно перевищує показники Мертвого моря.

Раніше Рожеве озеро зовсім не було озером - це була лагуна. Поступово прибій Атлантичного океану приносив пісок, який в подальшому став причиною зникнення протоки, що з'єднує лагуну з океаном. Довгі роки озеро було нічим непримітно. Але в 70-і роки в Сенегалі трапилася сильна посуха, Ретба обміліло і відкрився видобуток солі, яка великим шаром лежала на дні.

Світ прекрасний!

Роза Вітрів – Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55

ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/

АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv