Оселя метеликів - біосферний заповідник метелика Монарх!

біосферний заповідник метелика Монарх

Оселя метеликів - біосферний заповідник метелика Монарх! Природний заповідник, куди прилітають мільйони метеликів монархів, знаходиться в мексиканському штаті Мічоакан. Заповідник Марипоса-Монарк - найбільше в світі місце проживання метеликів такого виду.

Влітку дивовижні метелики живуть в США і Канаді, а в вересні збираються у величезні зграї - від 600 млн до 1 млрд - і дружно мігрують в Мексику. Ці комахи долають відстань від 2 до 4 тис. км. Під час польоту метелики рухаються разом з висхідними потоками теплого повітря, що вимагає від них мінімальної витрати зусиль. Вони летять тільки в денний час доби, а вночі відпочивають на гілках і стовбурах дерев.

До середини листопада метелики монархи починають з'являтися в центральній Мексиці в лісистих високогірних районах штатів Мічоакан і Мехіко. Тут вони проведуть всю зиму і відправляться в зворотний шлях тільки навесні.

Прекрасні великі помаранчеві метелики загортають барвистим килимом дерева і чагарники. Обліпивши щільно дерева оямель, лускокрилі проводять зиму в заціпенінні щоб зберегти тепло. При тому, що вага метелики всього 0,5 грам, через ту кількість, яка сидить на гілках, дерева буквально гнуться і навіть ламаються.

Навесні Монархи прокидаються і відправляються на північ, де виводять потомство. Оскільки метелик живе в середньому 4 тижні, в чергову подорож на південь відправиться вже 4-5 покоління мандрівниць, які зимували в заповіднику рік тому.

У 2008 році Біосферний заповідник метелика монарх був включений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Насолоджуємося світом онлайн!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv