Олюденіз - у місці злиття Середземного і Егейського морів

Олюденіз

У місці злиття Середземного і Егейського морів розташувалось курортне селище Олюденіз. Його назва перекладається як «мертве море», але в дійсності море тут дивовижного бірюзового кольору. Пляжі курорту покриті світлим піском і галькою і вважаються одними з кращих на турецьких узбережжях.

Родзинка Олюденіза - заповідник «Блакитна лагуна» - це затока, охоплений з суші горами, а з боку моря Черепашачим островом. Узбережжя лагуни потопає в зелені парку, де можна зустріти різних тварин і птахів. Гарний краєвид узбережжя радує пальмами, соснами і численними квітами. У Блакитній лагуні знаходиться красивий піщаний пляж, оточений високими скелями. Інший мальовничий пляж заповідника розташовується в Долині метеликів.

У Олюденіз прекрасно поєднується пляжний відпочинок з екскурсіями по визначних пам'ятках, головною з яких визнана гора Бабадаг, висотою майже в 2000 м. Вона величаво виглядає серед трьох гір, що оточують селище. З вершини Бабадаг можна зробити захоплюючі польоти на параплані, а також прокласти стежки по гірських схилах.