Петра - загублене місто в скелях Йорданії

Петра

Петра - загублене місто в скелях Йорданії. Загадкове і незвичайне скельне місто знаходиться в 100 км від Аравійської затоки, в гористій місцевості, на висоті 900 м над рівнем моря, в долині, повністю оточеною скелями, зі східного боку гори Гор.

Дорога в скельне місто Петра починається з вузької ущелини, уздовж якої з двох сторін піднімаються на сотні метрів скелі. На виході з тунелю перед поглядом постає величезна і красива будівля Ель-Хазне або Скарбниця фараона.

На кордоні IV-III тисячоліття до нашої ери в цій місцевості вирішили влаштуватися набатейського араби-кочівники, які в важкодоступному місці побудували свою столицю - місто Петра. Потрапити в місто дійсно було складно, так як сюди йшов тільки один вхід через вузьку ущелину.

Навіть знаменитим римським полководцям, які вирішили завоювати набатеев, довелося знімати облогу через постійні невдачі. Але все одно з I століття нашої ери набатеи добровільно приєднуються до Римської імперії, що в цілому позитивно позначилося на розвитку міста.

Насолоджуємося світом онлайн!

Будьте здорові, мийте руки і залишайтесь вдома!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv