Рибальський бастіон в Будапешті!

Рибальський бастіон

Рибальський бастіон в Будапешті! Це архітектурна споруда, схоже на казковий білий замок з численними арками, переходами, куполами і терасами, розташоване на Кріпосному пагорбі в Буді. Рибальський бастіон в Будапешті є однією з головних визначних пам'яток Будапешта без сумніву.

  • Побудований з 1895 по 1902 рік
  • Відкрито цілий рік, вдень і вночі
  • 7 веж бастіону символізують сім вождів племен, які заснували нинішню країну в 895 році
  • Кафе на терасі Рибальського бастіону
  • Каплиця всередині бастіону (відкрита з березня 2013)
  • Захищений гільдією рибалок в середні століття, звідси і назва бастіону

З верхніх веж відкривається приголомшливий панорамний вид на Будапешт. А на терасі фортеці можна посидіти з чашкою ароматної кави, милуючись видами угорських красот. З терас бастіону відкривається чудовий вид на Дунай, будівлю Угорського парламенту і район Пешта - і адже не дарма ця панорама занесена в список Всесвітньої спадщини Юнеско.

Бастіон був збудований в 1895-1902 роках, після об'єднання Буди і Пешта, під час стрімкого розвитку міста. Архітектор Фрідеш Шулек при зведенні Рибальського бастіону використовував готичний і неороманський стилі з елементами класицизму.

Сім веж бастіону символізують сім вождів племен, які в кінці IX століття об'єдналися в єдиний угорський народ і створили цілісну державу. У березні 2013 року на території Рибальського бастіону була відкрита підземний каплиця - це відновлена ​​середньовічна церква Святого Михайла, де розташовується сучасний 3D-кінотеатр і транслюється 15-ти хвилинна стрічка про історію Угорщини.

На площі перед бастіоном встановлено пам'ятник Іштвану Великому, першому королю Угорщини, що об'єднав країну. Розкішний п'єдестал пам'ятника прикрашений сценами з життя короля і з історії Угорщини.

Час роботи: нижня галерея відкрита цілодобово, верхні вежі відкриті з 9:00 до 20:00 в період з 1 травня по 15 жовтня, в інші пори року - з 09:00 до 19:00. Потрапити в бастіон можна в будь-який день тижня. У більшість веж вхід безкоштовний, але за відвідування деяких місць все ж треба буде заплатити.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Угорщина #Будапешт #РибацкийБастіон #панорамиБудапешта #відпочиноквБудапешті #туривВенгрію #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv