Шефшауен - місто небесного кольору в Марокко!

Шефшауен

Шефшауен - місто небесного кольору в Марокко! Це неймовірне марокканське місто наповнене всіма відтінками синього. У колірній палітрі будівель присутній світло-блакитний і небесно-блакитний відтінки.

Колоритне місто розташоване в північно-західній частині Марокко на схилах Рифских гір. Перед нами відкривається картина ніби море злилося з небом, пофарбувавши всі будинки і вулиці міста в синювато-блакитні відтінки. У всі відтінки голубого тут фарбують абсолютно все: і вазони для квітів, і лавки, і двері з парканом, а також всі стіни.

За тихими провулками Шефшауена можна спостерігати роботу ремісників в невеликих майстернях. Всі його визначні пам'ятки знаходяться на головній площі Старого міста. Серед них варто відзначити мечеть з восьмикутним мінаретом, стару фортецю, історія якої розпочалася приблизно в 15 столітті. Там є етнографічний музей, який знаходиться на одній з 11 зубчастих веж.

Місто прославилося своїм найніжнішим сиром і козячим молоком, марокканським шоколадом, а також килимами та тканинами, особливістю яких є різноманітні орнаменти і яскраві малюнки.

Насолоджуємося світом онлайн!

Будьте здорові, мийте руки і залишайтесь вдома!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv