Вади аль-хіта - пам'ятник палеонтології в Єгипті!

Ваді аль-хіта

А Ви знали, що в Єгипті знаходиться один з добре збережених світових пам'яток палеонтології? Це Ваді аль-хіта, більш відома як Долина Китов, розташована в 150 кілометрах на північний захід від Каїра в північній частині Єгипту. Цей віддалений ділянку демонструє безцінну колекцію скам'янілих кісток стародавніх вимерлих китів, вік яких не менше 50 млн. років.

Є свідчення, що Ваді аль-хіта приблизно 40-50 млн. Років тому був під водою древнього моря Тетіс на південній стороні. Потім море зрушила на північ, після чого з плином часу накопичився великий шар вапняних і піщаних відкладень, які видно зараз в скельних формуваннях долини. Ось в цих відкладеннях і знайдено багато скам'янілих останків.

Ваді-ель-хіта знаходиться в охоронюваному районі Ваді-ель-Райан під захистом і сюди організовуються екскурсії тільки за заздалегідь визначеним маршрутом. Можна відправитися на екскурсію на позашляховиках, на верблюдах або просто влаштувати пішу прогулянку.

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Єгипет #пустеля #Долина_Китів #Ваді_аль_Хітан #купититурзізнижкою #Єгипет_тури #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісце #авіаквитки #rozavitriv #travelolife