Віденське колесо огляду - одне з найбільших в Європі!

Wiener Riesenrad

А ви знали, що одне з найбільших в Європі - Віденське колесо огляду? Цей гігантський атракціон в парку Пратер - одна з популярних пам'яток Відня. Wiener Riesenrad привертає гостей і жителів австрійської столиці не тільки через розміри колеса і приголомшливі види, але і можливість організувати романтичну вечерю або дитячу вечірку в кабінах-вагончиках з прекрасним міським пейзажем.

Віденському колесу огляду вже більше 100 років і, незважаючи на регулярну модернізацію, воно як і раніше зберігає свою ретро-чарівність. Колесо в парку Пратер має загальний діаметр близько 61 м. Зовнішній діаметр колеса становить 56 м, внутрішній - майже 50 м. Найвища точка огляду - 65 м над парком Пратер. Вага обертається конструкції становить 245 тонн, а загальна маса залізобетонних конструкцій - більш ніж 430 тонн. Повне коло оберту колеса становить 15 хвилин.

Колесо огляду було побудовано в 1897 році на честь імператора Франца-Йосипа I. Реалізація складного на ті часи проекту була доручена інженерам Уолтеру Б. Бассет і Харрі Хітчінсу.

За свою довгу історію атракціон пережив чималий калейдоскоп подій і в 2002 став справжньою окрасою Відня: був закінчений грандіозний проект нічного підсвічування не гірше, ніж у Ейфелевої вежі. Колесо огляду у Відні працює щодня, без вихідних. І навіть 31 грудня в самий святковий день в році години роботи колеса зсуваються до другої години ночі 1 січня.
Хочете зустріти Новий рік в небі над Віднем?

Роза Вітрів - Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55
ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/
АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Австрія #Відень #колесоогляду #туридоВідню #WienerRiesenrad #туривАвстрію #відпочиноквАвстрії #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv