Верзаска - кристально-чиста гірська річка Швейцарії

Верзаска

Верзаска - кристально-чиста гірська річка Швейцарії. Це одна з найчистіших річок світу, ще й з неймовірно красивою природою уздовж її берегів. Річка Verzasca протікає на півдні Швейцарії, італійськомовного кантону Тічино. Беручи свій початок з гори Pizzo Barone швейцарських Альп, де з висоти 2864 метрів бурхливим потоком протікає 30 кілометрів, вона спрямовуються в гірське озеро Маджоре, розташоване між Швейцарією та Італією.

На горі Піцо Бароне невеликі струмочки збираються в потужний і холодний потік води і перетворюються в невелику річку - всього 30 кілометрів в довжину, але ця відстань наповнена дивовижною красою і чарівністю. Води Верзаскі не тільки надзвичайно прозорі, але і дуже холодні - температура води 7°-10°С в будь-який час року.

Річка Верзаска в цифрах:

  • бере початок на висоті 2864 метри
  • довжина русла близько 30 км
  • глибина в середньому 10 метрів
  • максимальна глибина 15 метрів

Річка Верзаска славиться своїми кристально-чистими бірюзовими водами і барвистими різнокольоровими каменями, вкриваючими її дно. Весь шлях, який вона робить від витоку до злиття з озером, прикрашений буйною середземноморською рослинністю з каштановими лісами і виноградниками. Дивний той факт, що тут немає живих організмів, що пояснюється підвищеною кислотністю, якою володіє вода.

Ще однією визначною пам'яткою цієї місцевості є Римський міст. Це подвійний кам'яний міст, побудований у формі арки, прогулюючись по якому можна побачити відкриваючийся дивовижний вид на річку Верзаску під іншим ракурсом. Тут можна помилуватися її витіюватими вигинами, переконатися в фантастичній чистоті і унікальному кольорі води.

Насолоджуємося світом онлайн!

Будьте здорові, мийте руки і залишайтесь вдома!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv