Загадкове озеро Паасселка в Фінляндії

Паасселка

Загадкове озеро Паасселка в Фінляндії. У різних куточках планети існує дивне явище - блукаючі нічні вогні. Ці вогні зовні нагадують часом кулі, часом конуси, схожі на полум'я свічки. З далеких часів мешканці фінських селищ Йоенсуу і Савонллінна знають, що на прилеглому озері час від часу з'являються на невеликій висоті над водою мерехтливі вогні у вигляді шарів і еліпсів.

Їх називають в народі «вогнями святого Ельма», якого приймають за покровителя моряків в католицькій вірі, тому що, за розповідями очевидців, вогні з'являючись на щоглах судів, не раз рятували судна від корабельних аварій. Такі плями світлового міражу з'являються найчастіше на озері під час грози, спалахуючи сполохами на висоті 1,5-2-х метрів від поверхні. За геологічними даними озеро овальної форми утворилося в результаті одного з вулканічних перетворень земної кори 229 мільйонів років тому, що призвів до виникнення магнітних аномалій.

Фінляндія вабить до себе незвичайно чистою природою, прозорими озерами, хвойними лісами, лижними трасами, житлом фінського Діда Мороза - Йоулупуккі - приваблює і загадковим озером.

Роза Вітрів – Подорожуй вигідно!

ЗАБРОНЮВАТИ ТУР: (044) 495 00 55

ВИБРАТИ ТУР: https://www.rozavitriv.com/

АВІАКВИТКИ: https://www.travelolife.com/

#Фінляндія #Паасселка #подорожі #подорожіпосвіту #подорожуйвигідно #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv