Загублене місто інків Мачу-Пікчу

Мачу-Пікчу в Перу

Мачу-Пікчу в Перу!

Загублене місто інків Мачу-Пікчу приховане в тропічній гущі джунглів високо в Перуанських Андах, з трьох боків оточене могутньою гірською річкою Урубамба. Стародавнє місто розташоване на 240 метрів вище моря в 6 км від селища Агуас-Кальентес в країні Перу. Він побудований як святилище у 1438 році дев'ятим правителем Імперії Інків - Пачакутеком Юпанки.

Таємниче зникнення жителів міста - лише одна із загадок Мачу-Пікчу, загадкове місце являє собою унікальне з архітектурної точки зору споруда. Захоплення починається від ретельно оброблених каменів, з яких складені споруди, до правильної геометричної форми цих будівель.

Мачу-Пікчу розділяє площа посередині на верхнє і нижнє міста. У верхній частині знаходяться палаци і храми, в нижній - склади і, як припускають археологи, житла. У верхньому місті головною визначною пам'яткою є Інтіуатана, або ж «Священний Пагорб», який оточений штучно зробленими терасами. Не менш загадковим місцем в Мачу-Пікчу є Храм Трьох вікон, де вікна різних розмірів дивляться на долину і, по припущенням дослідників, повинні вказувати на точне місце сходу сонця.

Насолоджуємося світом онлайн!

Будьте здорові, мийте руки і залишайтесь вдома!

З повагою та турботою,

компанія Роза Вітрів

#подорожіонлайн #rozavitriv_цікавімісця #rozavitriv